vertical_align_top

Over de actie

Over de actie

De landelijke actie van de HHJO rust op drie pijlers.

notification_important
Diaconaat

Bewustwording

Wat zegt de Bijbel over dienen? Wat doet een (jeugd)diaken? Waarvoor kan ik bij hem terecht? Wat is mijn eigen diaconale verantwoordelijkheid binnen mijn kerkelijke gemeente of woonplaats.

question_answer
Praktijk

Diaconale ervaring

Ga aan de slag in je eigen gemeente en doe ervaring op met diaconaat in de praktijk. Hoe gaat het in z'n werk? Welke afstemming is nodig? Wanneer besteed je geld op de juiste manier?

euro_symbol
Steun

Geld inzamelen

Steun het werk van Ontmoeting, de General Diaconale Commissie en de HHJO. Geld inzamelen voor diaconale projecten en jeugdwerk.

Doelen

De opbrengst van de landelijke actie is net als voorgaande acties voor de helft bestemd voor een extern doel en voor de helft bestemd voor de HHJO. De opbrengst van de actie 'Wie goed doet, goed ontmoet' gaat naar onderstaande doelen.

Generale Diaconale Commissie

De GDC is een commissie binnen de Hersteld Hervormde Kerk. Deze commissie ondersteunt en adviseert diakenen. De GDC ontvangt 10% van de totale actieopbrengst en wil dit besteden aan het ontwikkelen van materiaal rondom het thema ‘diaconaat en jongeren’.

Ontmoeting

Ontmoeting is een stichting die kwetsbare mensen helpt om hun leven weer op de rit te krijgen. Diaconaal werk in de praktijk. Ontmoeting ontvangt 40% van de totale actieopbrengst en besteedt dit aan de financiering van het Cliëntenfonds.

HHJO

De HHJO ontvangt de helft van de actieopbrengst en zet dit in voor de ontwikkeling van digitale platforms voor jongeren.

Laatste nieuws

Bekijk hier het laatste nieuws

Diaconaat in de vakantie

Verder lezen

Gemeente Monster-'s Gravenzande voert tweede actie!

Zaterdag 23 april jl. was het al vroeg gezellig in de verenigingsruimte.

Verder lezen

Mooi geschenk van JV Waddinxveen

De jeugdvereniging van Hersteld Hervormde Gemeente Waddinxveen heeft een prachtig geschenk gemaak...

Verder lezen