vertical_align_top

De opdracht hiervoor luidt: bedenk een diaconaal project dat in je eigen kerkelijke gemeente of woonplaats uitgevoerd kan worden.

Hieronder de spelregels:

Het moet gaan om een diaconaal project dat ook echt uitgevoerd kan worden door de jongeren (of gemeenteleden). Het zou mooi zijn als het relevant is voor meerdere mensen. Een drietal voorbeelden:

  • Het regelen van een cadeautje voor ouderen of eenzamen met Kerst of Pasen;
  • Het organiseren van een maaltijd in de buurt, of voor oudere mensen;
  • Een leuk uitje bedenken voor mensen met weinig geld, of voor oudere mensen.

De uitvoering moet met een groep gedaan kunnen worden. Iedereen mag een diaconaal project bedenken en insturen. Vanaf 14 jaar maak je echter kans op het winnen van een prijs. De diaconie van je gemeente heeft een brief ontvangen met de spelregels van de actiewedstrijd. Het is belangrijk om contact met hen op te nemen en hen te vragen of zij het geld voor jullie diaconale project ter beschikking willen stellen. Het is nodig dat de diaconie van je gemeente een aanbeveling schrijft.

Het volgende stuur je op naar actie@hhjo.nl:

  • Beschrijving van jullie diaconale project;
  • De begroting, dus hoeveel geld je hiervoor nodig hebt;
  • Een aanbeveling van je diaconie inclusief de notie dat de diaconie het benodigde bedrag aan het project wil besteden.

Tot 1 maart 2019 kunnen de projecten ingestuurd worden. Daarna kan er op gestemd worden. Informatie over het stemmen komt tegen die tijd op de website.

De gemeente met het meest originele en relevante project wint een compleet verzorgd dagdeel samen met stichting Ontmoeting. Er is ook een tweede prijs te winnen.